4. päivä. Viimeinen päivä Moskovassa ja Trans Siberian

05.09.2017

Aamu Moskovassa alkoi sateisen tuhnuisena. Samalla tänään oli tyttäreni syntymäpäivä, joten herättyämme teimme onnuttelusoiton A:lle. Paljon onnea rakkaalleni.  Aamupalan jälkeen valmistelimme lähtöämme junalle. Reput ja tavarat järjestykseen ja hetkeksi Matrehkan Luggage-roomiin säilytykseen ja kolmeksi tunniksi ja kylille vielä patikoimaan. Menimme katsomaan Punaista toria, josko siellä olisi edellisten päivien näytösten purkutyöt edistyneet niin, että Leninin Mausoleumille ja Kremlin muurin haudoille olisi päästy. Paikat olivat olleet kiinni edellisten monipäiväisten marssi- ja hevosshow esityksien takia. Sekin asia selvisi, kun kolme päivää kaupungissa pyöri ja ympärilleen katsoi.

No niin (Suomen yleisimmin käytetty sana) - purkutyöt olivat edistyneet ja haudat ja Mausoleum avattu yleisölle, jonottaa hieman saimme sinne.

jatkuu....


Leninin Mausoleumissa oli ehdoton kuvauskielto ja vartijat kymmenen metrin välein joka kulmauksessa. Olihan tuo kokemus nähdä Vladimir Iljiz balsamoituna, eloisan näköisenä makaamassa. Tämän Mausoleum ja muuri kierroksen jälkeen menimme GUM kauppakeskukseen kuluttamaan aikaa ja syömään ennen Kazanin asemalle lähtöä, jonne tähtäsimme puoli neljäksi.  Tästä GUM istä on paljon kuvia. Rakennus on valtava ja on rakennettu 1890 luvulla ja on edelleen täydessä komeudessaan retro vessoineen.

Jatkuu...  GUM shopping centerin jälkeen haimme hotellilta reppumme ja marssimme Litsvyanka metroasemalle , josta siirryttiin metrolla Kosmolovskayalle, joka on Kazanin aseman lähellä. Sieltä maan alla siirryimme nostalgiselle rautatie asemalle, jossa tunnelma oli slaavilainen. Hetken asemalla palloiltuamme ja eväitä ostellen  löysimme lähtevän junamme 060yA raiteen. Nyt alkoi se oikea Trans Siperian matka. Tunnelma on mieliin painuva. Heti junaan päästyämme meitä palveltiin hyvin läheisesti. Henkilökunta tuli hyttiin kertoimaan asioita matkasta ja sitä mitä haluamme juoda ja syödä. Valitsimme ruuat ja sovimme ajaksi huomisen iltapäivä kahden. 

Makuuhytistämme ... yksiöstämme löytyi kaikki tarvittava. teekupit ja sämpylät, omena ja suklaata oli valmiina kun saavuimme . Lähdimme matkaan ja vielä klo seitsemään asti oli kiva katsella sateista maisemaa, mutta sitten pimeni. Ekalla asemalla, maaseudulla tuli heti pysähtyessämme kristallin ja muun tavaranmyyjää vaunujen ulko- oville. Ihan mielenkiinnosta, joten kävin katsomassa mitä on tarjolla. Pakkomyyntiä se melkein oli... ymmärtäen maan tavan, samanlaista kuin aikaa sitten Viipurissa ja Tallinnassa. Lähdimme ravintolavaunuun maistelemaan pientä iltapalaa ... ja siellä oli lämmin tunnelma vaikka olimme kahden henkilökunnan kolmen henkilön kanssa... siitä lisää myöhempänä.