Jekaterinburg

(Ekaterinburg, Yekaterinburg) Siperia alkaa vasta Yekaterinburgista. Moskovasta matkamme jatkuu Yekaterinburgiin, sinne tulemme matkamme viidentenä päivänä ja olemme siellä kaksi yötä. Päivisin katsastamme kaupungin paikalisia nähtävyyksiä.

Jekaterinburg (ven. Екатеринбу́рг), aiemmin Sverdlovsk (Свердло́вск; 1924-1991), on suurkaupunki Venäjän Sverdlovskin alueella. Se sijaitsee Uralvuorten keskiosassa, Aasian puoleisella vuoristotasangolla Toboliin laskevan Isetin varrella. Jekaterinburg on Sverdlovskin alueen ja Uralin federaatiopiirin hallintokeskus.[

Jekaterinburg

Jekaterinburg on neljänneksi suurin kaupunki Venäjällä (Moskovan, Pietarin ja Novosibirskin jälkeen). Se on hallinnollinen keskus Uralin alueella. Vuosina 1924-1991 kaupunki oli tunnettu nimellä Sverdlovsk. Kaupungissa asuu noin 1,4 miljoonaa ihmistä.

Jekaterinburg sijaitsee Ural-vuorten itäisellä rinteillä, Iset joen rannoilla. Etäisyys Jekaterinburgista Moskovaan on noin 1670 km.
Uralin vuoriston keskiosassa (jossa Jekaterinburg sijaitsee) Ural vuorilla on suhteellisesti pieni korkeus, joten alue sopii teiden rakentamineen, jotka ylittävät vuorijono. Tästä syystä Jekaterinburg tuli merkittävä liikenteen solmukohta, jonka kautta ovat rakennettu tiet joka yhdistävät Euroopan ja Aasian, Keski-Venäjän ja Siperian alueita. Jekaterinburgin läpi kulkee Trans-Siperian rata. Aikavyöhyke, jolla kaupunki sijaitsee, on siirtymässä 2 tuntia Moskovasta (MSK +2). Venäjäksi kaupungin nimi kirjoitetaan "Екатеринбург".

Jekaterinburg kaupungin perustaminen päivä on 07 marraskuu 1723. Tänä päivänä aloitti toimimaan tehdas, jonka oli rakennettu keisari Pietari I käskystä jälkeen. Kaupunginoikeudet Jekatrinburg sai vuonna 1781 keisarinna Katariina II annetulla asetuksella. Katariina II valtakauden aikana Jekaterinburgin kautta rakennettiin pisin Venäjän tie - Suuri Siperian reitti. Jekaterinburg perustettiin kuin teollisuuden keskus Uralilla. Tänään Jekaterinburg on yksi suurimmista talouden, liiketoiminnan, teollisuuden, tieteen ja koulutuksen keskus Venäjällä.
Jekaterinburg perustettiin Venäjän ensimmäinen keisarin, Pietari Suuri asetuksella.

Jekaterinburg sijaitsee kohtalainen mannermaisen ilmaston vyöhykkeellä. Alueen ilmastoon on vahvasti vaikuttanut Uralin vuoristo. Ilman lämpötila voi vaihtelua lyhyellä ajalla. Sää voi muuttua nopeasti talvella pakkasesta plussan puoleelle, kesällä voi olla vaihtelua hellestä pakkasta asti. Keskimääräinen tammikuu lämpötila on -12,6 ° C (minimi lämpötila -46,7 ° C kirjattiin 31 joulukuu 1978), keskimääräinen heinäkuun lämpötila on +19 ° C (maksimilämpötila +38,8 ° C oli 01 heinäkuuta 1911).

Ipatjevin talo vanhassa postikortissa vuodelta 1928.
Ipatjevin talo vanhassa postikortissa vuodelta 1928.

Ipatjevin talo

Ipatjevin talo (ven. Дом Ипатьева, Dom Ipatjeva) oli rakennus Jekaterinburgissa Venäjällä, jossa Romanovien hallitsijasuvun viimeinen hallitsija keisari Nikolai II perheineen ja palveluskuntineen teloitettiin heinäkuussa 1918. Talo purettiin Neuvostoliiton kommunistisen puolueen keskuskomitean politbyroon käskystä Boris Jeltsinin ollessa kaupungin (silloinen Sverdlovsk) puoluejohtajana 1977, koska neuvostojohtajat pelkäsivät, että paikasta tulee keisarivaltaa kannattavien muistelupaikka. Jeltsin itse ilmaisi myöhemmin pitäneensä talon purkamista vastenmielisenä historian peittelynä.

Ipatjevin talo rakennettiin alkuaan vuonna 1897 kaivosinsinööri Andrei Redikortseville. Talo oli kaksikerroksinen, mutta se oli rakennettu Voznesenskin kukkulan rinteeseen niin, että Voznesenskaja-kadun puolelta pääsisäänkäynti johti suoraan toiseen kerrokseen. Talo edusti perinteistä kauppiastyyliä, mutta tekniikka oli uutta - talossa oli juokseva vesi, kylpyhuone ja WC, sähköt ja puhelin. Tonttiin kuului myös pieni puutarha ja terassi.

Redikortsev joutui myymään talonsa I. G. Šaravjeville, koska joutui vaikeuksiin korruptiosyytteen vuoksi. 1908 Šaravjev myi rakennuksen edelleen tunnetulle insinöörille ja tehtailijalle kapteeni Nikolai Ipatjeville 6 000 ruplalla. Ipatjev asettui asumaan perheineen rakennuksen ylempiin kerroksiin. Alimmassa kerroksessa hän piti toimistoa ja työpajaa.

Kirkko veren päällä

Vuonna 2000-2003 Ipatjevin talon paikalle rakennettiin muistokirkko Kirkko veren päällä[1] (Hram na krovi, ven. Храм-на-Крови в честь Всех Святых, в Земле Российской просиявших).

Kirkko vihittiin 16. heinäkuuta 2003. Kirkon edustalle pystytettiin Nikolai II:sta ja hänen perheenjäseniään kuvaava pronssipatsas.

Kolminaisuuden katedraali
Kolminaisuuden katedraali
Iso Krysostomosin kirkko.
Iso Krysostomosin kirkko.

Nähtävyyksiä ja käyntikohteita

Tässä tekstisi alkaa. Voit klikata tästä ja alkaa kirjoittamaan. Illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut.

Kirkko veren päällä Jekaterinburgissa

Kirkko veren päällä ( Kirkko veren päällä Kaikkien Pyhien Venäjän maalla tuli tunnetuksi) on tunnetuin kirkko Jekaterinburgissa. Kirkko rakennettiin vuosina 2000 - 2003 paikalla jossa ammuttiin keisari Nikolai II ja hänen perheensä. Rakennuksessa on viisi kupolia, 14 kelloja, 2 kerrosta. Alueella toimii museo omistettu Romanovien viimeisten päiville. Temppeli on pyhiinvaelluskohde. Osoite : Jekaterinburg , Tolmachev katu 34A. Lähin metroasema "Dinamo".

Näköalatasanne Vysotsky yrityskeskuksessa

Näköalatasanne sijaitsee yhden korkeimmista rakennuksista Jekaterinburgissa 52 kerroksessa. Näköalatasanne sijaitsee korkeudella 187 metriä. Hintaan sisältyy näköalataseella vierailu ja radio-opas. Alle 15-vuotiaat sallittu vain aikuisten seurassa. Päihtynyttä turisteja ei ole sallittuja. Osoite: Jekaterinburg, Malysheva katu, 51, Vysotsky liikekeskus.
Lähin metroasema: Plostšad 1905 Goda.

Weinerin katu

Weinerin katu on yksi tunnetuimmista kaduista Jekaterinburgissa. Kadun osa (Leninin kadun ja Radistšev kadun välillä) on kävelyalue. Se on suosikki asukkaiden ja matkailijoiden kävelypaikka. Kadulla on suuri määrä kauppoja ja kahviloita, sekä alkuperäisiä veistoksia. Lähin metroasema: Plostšad 1905 Goda.

Plostšad 1905 Goda

Plostšad 1905 Goda (Vuoden 1905 aukio) pidetään Jekaterinburg kaupungin pääaukiona. Aukio on yksi suosituimmista paikoista viettää vapaa-aika ja tapaamispaikka. Torilla järjestetään säännöllisesti erilaisia julkisia tapahtumia (kokouksia, konsertteja).

Obeliski rajalla Euroopan ja Aasian välillä

Sverdlovskin alueella on useita obeliskeja joita joka symboloi raja Euroopan ja Aasian välillä. Yksi obeliskista on asetettu valtatien Jekaterinburg - Pervouralsk 17. kilometrilla. Kaksi kiviä muurattiin obeliskin juuressa, joista yksi on tuotu Euroopan läntisistä kohdasta (Cabo da Roca), toinen Aasian itäosasta (Dežnevinniemi)

Liikenne

Jekaterinburg on tärkeä liikenteen solmukohta Venäjällä. Jekaterinburgin kautta kulkee useita valtion valtateitä ja päärautatielinjoja. Jekaterinburgissa on vilkas kansainvälinen lentokenttä. Tärkeimmät tiet ovat valtatie M5 "Ural" ja Trans-Siperian rautatie.

Rautatieasema

Jekaterinburg rautatieasema on yksi suurimmista Venäjällä. Asema palvelee enemmään kuin 115000 matkustajaa päivässä. Lähellä rautatieasemalta on linja-autoasema. Rautatieasemalta usein lähtee junia ja bussia lentokentälle. Lähin metroasema: "Uralskaja".

Koltsovon lentokenttä

Kansainvälinen Jekaterinburgin lentokenttä (Koltsovo Airport) sijaitsee kaupungin kaakkois-osassa, etäisyydellä noin 20 kilometriä matkustajan rautatieasemalta, Jekaterinburgin Koltsovo alueella. Lentokenttä on viides vilkkaimmista Venäjän lentokentistä matkustajien määrästä (Moskovan ja Pietarin lentokenttien jälkeen). Koltsovon lentokentällä on myös sotilasilmailua. Lentokentälle pääsee junalla Jekaterinburgin rautatieasemalta (aika matkalla on noin 40 minuuttia). Rautatieasemalta lentokentälle voi päästä bussilla, joita kulkee säännöllisesti (reitti №1).