Vladivostok Владивосто́к

07.08.2017

Vladivostok (ven. Владивосто́к) on kaupunki Venäjän kaukoidässä Tyynenmeren rannalla, lähellä Pohjois-Korean ja Kiinan rajaa. Se on Primorjen aluepiirin hallinnollinen keskus ja Venäjän Tyynenmeren laivaston kotisatama. Kaupunkiin johtaa rautatie Moskovasta ja sitä palvelee Vladivostokin kansainvälinen lentoasema. (Wikipedia)

Vladivostokista jatkamme matkaa suunnitelman mukaan Japaniin varmaankin lentäen.

Vladivostok sijaitsee entisellä Itä-Mantšurian alueella, joka kuului aikaisemmin Kiinalle mutta joka liitettiin Venäjän alueisiin vuonna 1860. Jo vuonna 1860 kaupungin paikalle perustettiin sotilastukikohta ja pari vuotta myöhemmin satama. 1880-luvulla siitä tuli merkittävä vientisatama, ja kaupungin merkitys kasvoi. Vuonna 1932 siitä tuli Neuvostoliiton Tyynenmeren laivaston päätukikohta. 1930-luvun lopulla ja 1940-luvulla kaupungissa ja sen lähistöllä oli useita NKVD:n pakkotyöleirejä. Ulkomaalaisia ei päästetty kaupunkiin lainkaan vuosina 1930-1970 ja sen jälkeenkin vain erityisluvalla. Kielto poistettiin vasta 1992 (Wikipedia)

Vladivostok

Vladivostok on Venäjän suurin kaupunki  kaukoidässä, Venäjän "Primorski kraj" aluepiirin hallinnollinen keskus. Vladivostok on suurin satama Japanin meren rannikolla, myös Trans - Siperian radan pääteasema. Vladivostok - Moskova välinen etäisyys linnuntietä on 6430 kilometria, rautateitse 9288 kilometriä. Moskova - Vladivostok väli autolla noin 10000 km.
Viime vuosina automatkailu Venäjän Euroopan puolelta Vladivostokiin on tullut suosituksi. Vladivostokista voi tehdä matkan Japaniin, Kiinaan ja Koreaan lautalla tai lentokoneella. Aikaero Moskovan ja Vladivostokin välillä on 7 tuntia.

Vladivostok sijaitsee Japanin meren rannikolla, Muravev- Amurskin niemimaalla, Golden Horn lahden molemmilla rannoilla. Kaupungin länsiosassa on Amurskinlahti, itäosassa Ussurinlahti. Vladivostok on pohjois etelä suunnassa noin 30 km pitkä  ja idästä länteen on noin 10 kilometriä. Vladivostokin väkiluku on yli 600000. "Primorski kraj" alueella Venäjä luonto on tavattoman kaunis ja houkuttelee matkailijoita.

Kaupungissa toimii KHL-seura Admiral Vladivostok, joka on perustettu vuonna 2013.

Kaupungin alueella on myös useita saaria, joista kuuluisin on ehkä "Russkij saari" (Venäläinen saari). Venäläinen saari sijaitsee Japanin meren Pietari Suuren lahdella, muutaman kilometrin päässä Vladivostok kaupungin keskustasta. Lyhin etäisyys mantereen ja saaren välillä on noin 800 metriä. Saari on erotettu mantereesta "Itä Bosporus" salmella.

Golden Horn lahti, joiden molemmilla rannoilla sijaitsee Vladivostokin kaupunki on mukava paikka aluksille. Lahdella ovat kontti- ja kalastussatama. Vuoden 2010 jälkeen Golden Horn lahden yli ja "Itä Bosporin" salmen yli on rakennettu kaksi siltaa. Eteläisin niistä, Venäläinen silta, on luokassaan maailman pisin.

Vladivostok sijaitsee monsuuni-ilmasto-alueella. Siellä on kuiva ja kylmä talvi. Lämpimimmät kuukaudet Vladivostokissa ovat heinäkuu ja elokuu, joiden keskimääräinen lämpötila on noin 20 ° C. Kylmin vuoden aika on joulukuusta helmikuuhun (keskimääräinen lämpötila on noin -11 ° C). Talvella pakkanen voi olla jopa yli 30 ° C.

Kaupungin historiallinen osa on Svetlanskaya kadun alue, jossa ovat mielenkiintoisia nähtävyyksiä. Siellä on Riemukaari, joka tunnetaan myös nimellä Nikolaevin riemukaari. Se on rakennettu keisari Nikolai II:n vierailun kunniaksi ja rautatien valmstumisen muistoksi.   Vladivostokin linnoitus on siinä lähellä, joka on epävirallinen Kaupungin symboli. Se on monimutkainen linnoitus, joka ulottuu kaupungin läpi ja osittain kaappaa useita saaria. Se sisältää kymmeniä linnoituksen osia. Jotkut ovat avoinna turisteille, kuten Fort 7, mutta joitakin voi katsella vain ulkopuolelta. Linnoituksessa toimii myös museo. Turisteja kiinostaa myös Tyynenmeren laivaston Military History Museum.

Okenarium

Sieltä löytyy mitä ihmeellisimpiä meren eläviä.

https://www.akvamir.org/